hansvisningar kosttillskott PXP

Blog

Jag bloggar på Perfekthälsa.se

Instruktionsfilmer

Här finner du instruktionsfilmerna för de övningar som beskrivs i detalj i boken PXP – Ditt bästa jag. Basövningsbeskrivningarna i boken är genomgångna av tre av Sveriges mest välmeriterade personliga tränare: Jörgen Aldén och Markus Buréus på MJ Training Club samt sjukgymnast och personlig tränare Vladimir Egorov. Dessutom har Peter Konradsson utbildare för Eleiko Powerlifting gått igenom basövningsbeskrivningarna i boken. Jörgen Aldén och Markus Buréus är modeller i instruktionsfilmerna.

PXP-meditation

Här finner du ljudfilen för den meditationstext som finns i boken PXP – Ditt bästa jag.

Rekommenderade kosttillskott

Jag är otroligt noggrann när det gäller val av kosttillskott. Jag rekommenderar följande:

Basprodukter
Baspaket med multivitamin, probiotika, d-vitamin, magnesium och omega-3
E-vitamin & Selen (alla åtta isomererer av E-vitamin: alfa, beta, gamma, delta tokoferoler och tokotrienoler)
Co Q10 (300 mg per dag utspritt över tre måltider)
C-vitamin med alla kofaktorer

Magtarmprodukter (SIBO, candida, probiotika/tarmbakterier, enzymer)

Dysbio-GI för behandling av svamp, candida, skadliga bakterier, parasiter eller andra skadliga mikroorganismer i magtarmkanalen.
Formula SF722 för behandling av svamp som exempelvis candida.
Flora 20-14 probiotika med 14 icke-konkurrerande stammar och 20 miljarder hälsosamma mjölksyrabakterier per kapsel
Digestive Enzymes Clinical Strength matsmältningsenzymer för att stödja matsmältning

Övriga kosttillskott

Eskimo-3 fiskolja med omega-3 som inte är uppkoncentrerad. Kommer från ansjovis som fiskas i Ishavet och fångas söder om Sydamerika.
Astaxantin kommer från algen Haematococcus pluvialis och är det bästa solskyddet från insidan.

Sagt om kosttillskott

För 20 år sedan sa jag till mina patienter att kosttillskott bidrog till dyr urin. Det var innan jag började mäta effekten av vitaminer, mineraler och växtämnen som polyfenoler, flavonoider och andra fytontrienter hos mina patienters biomarkörer för inflammation…Anta att du är allt ekologiskt, du äter efter säsong, du äter vildfångade skaldjur, gräsuppfött kött och ost från A2-kor, får eller get. Det är bra vanor men räcker det? Om du tror att du via kosten kan få i dig alla fytokemikalier som våra förfäder fick har du fel. Som laboratorietester från flera av mina patienter som äter allt ekologiskt visar, kan du omöjligt få tillräckligt med näringsämnen utan kosttillskott.”

Professor Steven S. Gundry är en av världens mest berömda professorer i hjärtkirurgi. Han har dessutom medverkat i över 300 vetenskapliga artiklar.

Du behöver inte kosttillskott ENDAST om du äter vilda, färska, hela, ekologiska, icke-genetiskt modifierade livsmedel som odlas lokalt i fina mineral- och näringsrika jordar, och som inte transporteras över stora avstånd och lagras i flera månader innan de konsumeras… om du arbetar utomhus, bara andas frisk icke-förorenad luft, endast dricker rent vatten, sover nio timmar per natt, rör på kroppen varje dag och är befriad från kronisk stress och inte exponeras för miljögifter.”

Dr. Mark Hyman är chef för Cleveland Clinic i USA. Han är rådgivare för Clinton Foundation när det gäller hälsofrågor samt rådgivare åt World Economic Forum gällande globala hälsofrågor. Dr,. Hyman är dessutom vinnare av Linus Pauling Award och medicinsk redaktör för The Huffington Post.

Livsmedel

WWFs konsumentguide för mer miljövänliga köp av fisk och skaldjur som omnämns i boken. Finns även som app.
Sardiner i ekologisk olivolja i glasburk från Ortiz
Sardeller (ansjovis) i ekologisk olivolja i glasburk från Ortiz
Ekologiskt kokosfett utan smak för matlagning
Ekologiskt örtsalt utan lektiner
Surkål, sockerfri och ej pastöriserad
Borsjtj, sockerfri och värmd till maximal 45 grader C.

Övriga produkter

Glasögon som blockerar blått ljus, så kallade blue blockers
Ekologisk hudvård från Organic Pharmacy
Ekologisk hudvård från Jurlique
Ekologiskt solskyddskräm SPF 25 från Organic Pharmacy (Obs! Läs om solskydd och D-vitamin i boken)
Ekologiskt solskyddskräm SPF 50 från Organic Pharmacy (Obs! Läs om solskydd och D-vitamin i boken)
Höghastighetsblenders från Vitamix
Mjukvara för effektivisering
Näringsmedicinsk Tidskrift, jag sitter i redaktion för denna tidskrift.

Sorgbearbetning

Sorgbearbetning är en metod som jag kom i kontakt med 1994. Den har inneburit en stor positiv förändring i mitt liv. En kollega och i dag nära vän från Handelshögskolan i Stockholm startade en verksamhet som sysslar med den här specifika metoden för att bearbeta oförlöst sorg. Jag var först tveksam till om sorgbearbetning, som ursprungligen kommer från USA, var något för mig; metoden kändes för enkel. Men jag provade den och fick uppleva emotionell läkning av sorger som funnits i mitt hjärta under lång tid. Min kollega och jag kom att arbeta tillsammans en period och jag fick då god inblick i verksamheten. Jag såg hur kursdeltagare efter kursdeltagare läkte sorger som de i många fall burit på i flera år. En del av de här personerna hade regelbundet gått hos psykolog eller psykiatriker år ut och år in utan att någon verklig läkning verkade ha skett.

Den första anledningen till att jag ville ta med den här metoden i PXP är att obearbetad sorg är ett hinder för utveckling och kan, i värsta fall, förhindra att man lever sitt liv fullt ut, når sina mål och förverkligar drömmar. Den andra anledningen till att jag rekommenderar sorgbearbetning är att jag har ett pragmatiskt synsätt när det gäller sorg- och förlusthantering; jag vill göra sådant som fungerar. Min erfarenhet. utifrån min egen läkning och utifrån vad jag fick bevittna under kurserna, är att sorgbearbetning fungerar och ger en bestående läkning av det som samhället kallar för ”mycket svår sorg”. Det finns säkerligen andra bra tillvägagångssätt för att bearbeta sorg och förluster, men den här metoden är enkel och resultatorienterad. Läs om sorgbearbetning här.