Vad säger de som prövat PXP-metoden?

Ylva P – Från sjuk och klen till stark och frisk

Jag fick diagnosen Crohns sjukdom för 12 år sedan och har haft ungefär 2 skov per år sen dess förutom när jag var gravid och ammande då jag var symptomfri. Mina skov har varje gång behandlats med kortison och en kraftigt ökad dos av den antiinflammatoriska medicin jag äter varje dag. För några år sedan blev först mitt privatliv och sedan mitt arbetsliv upp och nervänt vilket ledde till både stress och sömnproblem. Efter det försämrades min sjukdom och jag fick tre skov på 5 månader. Jag fick också en ny medicin som det visade sig att jag var allergisk mot och fick äta kortison igen.

Totalt åt jag kortison i 8 månader med undantag för ett par veckor. Efter det fick jag ytterligare en ny medicin men som jag visste att jag aldrig skulle kunna ta efter att ha läst om biverkningarna. Den följande tiden var fruktansvärd och jag kände mig otroligt ensam och vilsen. Jag började söka på nätet och hittade till min förvåning väldigt mycket information om hur människor i situationer liknande min hade blivit hjälpta av att ändra sin kost. Jag kände direkt att det var den vägen jag skulle gå men visste bara inte hur och vad som var rätt för just mig.

Vid just den tidpunkten när jag behövde hjälp som allra mest kom jag i kontakt med Patrick. Han delade med sig av sitt otroliga kunnande och gav mig listor över vad jag skulle äta och inte samtidigt som han tålmodigt svarade på alla mina frågor, och det var många. Han talade också om hur jag skulle sova och träna och vilka kosttillskott jag skulle ta och jag följde alla hans råd utan undantag. Han berättade också att han hjälpt många före mig och att jag snart skulle må bättre. Det betydde så otroligt mycket att få höra det just då. Nu har jag inte haft något skov på över ett år och mår toppen. Jag är inte lägre trött hela tiden och har dessutom gått ner en hel del i vikt. Jag trivs verkligen med min livsstilsförändring. Jag kan inte uttrycka i ord hur mycket det Patrick gjort för mig betyder. Min kropp har gått från sjuk och klen till stark och frisk. Han hjälpte mig med det ingen annan kunde och jag kommer att vara tacksam för det under resten av mitt liv. /Ylva P

Sven L – Idag är jag frisk, jag mår utmärkt

För många år sedan, när jag var åtta år, omkom min storebror i en olycka. Mitt tillvägagångssätt att hantera det som hänt var att sluta mig inåt, att inte försöka visa några känslor. Framförallt inte att visa mig svag och vilsen. Som en reaktion på min brors död kom jag att utveckla astma. Och nu pratar jag om en astma från helvetet, om jag får uttrycka mig så. Har du inte själv astma kan det vara svårt att riktigt greppa hur djävulsk den sjukdomen är. Den slår ut dig fullständigt, både fysiskt men också mentalt. Du vet att sjukdomen ligger och ruvar och så plötsligt slår den till med full kraft. Trots att jag hela tiden ätit medicin. Alla de här ständiga luftrörsinfektionerna där jag legat utslagen och hostat upp gul, grönt kraftigt slem, bara för att upptäcka att oavsett hur mycket slem jag hostat upp från lungorna har det alltid funnits lika mycket kvar av eländet att försöka hosta upp.

För att inte nämna svårigheter att få luft och så hostan. En hosta som kändes som om någon gick lös med en slägga över hela kroppen på mig. Och faktum är att jag hostat sönder mer än ett revben under alla de här åren. Jag kan inte räkna alla de gånger jag fått åka in akut till sjukhus och alla de läkare och mediciner mot astma som jag stoppat i mig. Med varierad framgång. Likaså upplever jag att ingen läkare, specialist så väl som allmänläkare, har kunnat ge mig den hjälpen jag sökt. Så en dag tog kroppen slut, immunförsvaret var utslaget, magen fungerade inte längre, astman regerade hej vilt, jag blev stressad som en följd av det här, sov dåligt, vart irriterad och ofokuserad. Det kändes som om det pågick ett inbördeskrig i kroppen och jag var på väg att kapitulera och förlika mig med att må som ett vrak resten av livet. Men, jag har en fantastisk familj och två små söner.

Att inte orka leka med dom, att inte orka vara närvarande fick mig att pröva en sista lösning på min fysiska situation. Min fru hade varit på en föreläsning med Patrick Wahlberg och när hon kom hem fick jag höra ” kan någon hjälpa dig att bli kvitt astman så är det han” Det här blev upptakten till ett mirakel, jo det är ett värdeladdat ord men saken är den att det är precis det som skedde. Med hjälp av Patrick fick jag livsstilsråd innehållandes kost som tog bort inflammationerna jag hade inne i kroppen och som bidrog till att astman förvärrats de senaste åren. Han gav mig upplägg för daglig motion, meditation, reflektion och tider för vila. Samt råd om sorgbearbetning. Ett helhetskoncept som har förändrat mitt liv fullständigt. Idag är jag frisk. Jag mår utmärkt, väger ca 70 kg ( när jag började vägde jag ca 86,87 kg) och har energi, närvaro och är mer produktiv både professionellt och privat än vad jag någonsin varit. Utan Patrick och PXP hade det här aldrig blivit av. All beteendeförändring kräver att vi har den bästa hjälpen vi kan finna och att vi har rätt personer som ledsagar oss. För mig var det här möjligt tack vare PXP och Patrick. Tusen tack för enastående hjälp och expertis. Resan har bara börjat! /Sven L

Anna K – Har bidragit till att göra mig helt frisk

För tretton år sedan, som en i övrigt ung, frisk och stark person, fick jag två hjärnblödningar till följd av plötsligt brustna aneurysm i hjärnan, och genomgick under flera månader på neurointensiven fyra stora hjärnoperationer. Jag svävade mellan liv och död vid flera tillfällen, och upplevde både fysiologiskt och emotionellt trauma vid blödningarna och operationerna. Förutom stark fysisk smärta, chock och påverkan av alla narkoser och starka mediciner hann jag på ett känslomässigt plan förbereda mig för att dö varje vecka under fyra veckor. Varje gång vaknade jag dock upp från narkosen och till slut efter sex veckor liggande på rygg så hade man lyckats täppa till de trasiga blodkärlen, stabilisera mitt allmäntillstånd och jag kunde skrivas ut efter en tid. Trots att jag mirakulöst nog inte hade några permanenta hjärnskador tog min rehabilitering ett antal år. Hjärntraumat hade påverkat min hjärna på olika sätt och jag fungerande inte som vanligt i vardagen – jag var dötrött men kunde inte sova ordentligt, yr i huvudet, tålde inte ljud, ljus, starka synintryck, grupper av människor, och hela kroppen var avstängd efter min överlevnadskamp. Jag levde, men jag hade alla tecken på post-traumatiskt stressyndrom.

Jag var arg på min kropp som nästan hade dödat mig, livrädd för att dö, men samtidigt hög av att ha övervunnit döden. Kanske var det här min sköldkörtel gav upp, då binjurarna var hårt åtgångna av all stress och kemisk obalans i hjärnan och kanske var det här jag började äta för mycket socker och bröd för att få den energi och tröst jag saknade. När jag började jobba stenhårt igen så lagrade min kropp allt fett den kunde för att skydda mig – bokstavligt talat från döden. Så småningom smög sig ett antal kilos övervikt på, jobbstressen gjorde mig olycklig och jag och min man, som så gärna ville ha barn, fick två missfall. Efter att ha testat allt för att bli frisk – landstingets neurorehab, terapi, extrema dieter, chi gong, yoga, styrketräning, meditation och stenhårt, strukturerat jobb, så var Patrick och PXP ett av de få stöd som faktiskt har bidragit till att göra mig helt frisk!

Patrick har en mycket klok helhetssyn där jag har lärt mig att djupgående stresshantering är minst lika viktig som kost och motion för att hålla en sund vikt. Han har gett mig stöd att våga lita på min egen intuition och kunskap om min kropp och hälsa, och låta utvecklingen av dessa gå i en organisk takt och därmed bli en långsiktigt hållbar förändring. Hans helhetsprogram har gett mig den balans jag behöver för att möjliggöra kroppens egen läkekraft. Resultatet av Patricks stöd och gedigna kunskap, i form av PXP, tillsammans med akupunktur, är att jag som idag är 40+ har kunnat bli gravid utan problem, och fått ett friskt barn. Med hans stöd vågade jag säga upp mig från ett stressande och destruktivt jobb och satsa på min egen vision och affärsidé, och framför allt på att nu vara mamma till min ljuvliga lilla dotter. Efter denna livsförändring och en graviditet (!) har jag alltså betydligt bättre helhetshälsa och starkare kropp än jag hade innan mina hjärnblödningar. /Anna K

Jennie V – Blivit av med min ledvärk, fått markant minskade magproblem och min energi har kommit tillbaka

För två år sedan fick jag veta att jag är född med en ovanlig lungsjukdom som har gjort att jag gått med ”tysta” lunginflammationer under hela mitt liv. Jag har haft en felaktig astmadiagnos sedan jag var barn som man trott varit orsaken till att jag varit dålig i perioder. I 20-års åldern märkte jag att orken försvann alltmer. Jag som alltid har varit en person som gillat att träna, orkade inte längre vara aktiv på samma sätt som tidigare. När jag ser i backspegeln ser jag att jag har gått från högintensiv träning till lågintensiv träning på grund av att orken och energin har försvunnit successivt. Detta på grund av att min kropp blev alltmer sliten av alla obehandlade infektioner jag hade. 2012 började mina problem på allvar. När min lungsjukdom uppdagades 2013 hade jag stora magproblem (IBS) som begränsade mig kraftigt och som tog mycket energi från mig. Jag fick ledvärk i händer och fötter, hade en hög förbränning eftersom kroppen arbetade med ständiga infektioner samt var kraftigt underviktig då jag inte klarade av att ta upp näring från den kost jag åt. Jag var vid denna tidpunkt totalt utmattad efter alla lunginflammationer. När jag väl fick min diagnos hade det gått så långt att jag fick flera på varandra följande lunginflammationer som gjorde att jag blev sängliggande under sex månader. Läkarnas prognos var att jag på grund av min sjukdom skulle få 3-8 lunginflammationer varje år och behöva vara beroende av antibiotika i både ett akut och förebyggande syfte.

Under denna period försökte jag desperat att hitta ett alternativ som gav mig mer kontroll över mitt eget liv där inte den enda lösningen var antibiotika och där det fanns hopp om en friskare framtid. Jag kände även att sjukvården utifrån den struktur den har endast såg mina symtom isolerat och jag var av den uppfattningen att allt hängde ihop. Jag saknade ett helhetstänk. Under den här perioden sökte jag på hemsidor som handlade om hälsa och livsstil och snubblade över Patricks blogg/hemsida. Jag läste de artiklar han skrivit och blev imponerad av hans grundliga undersökande metoder samt hans genuina engagemang kring hur livsstilsförändringar kan förbättra hälsan. Jag tog kontakt med honom och där började ett samarbete mellan oss för att förbättra min hälsa. Vi strukturerade upp mitt liv med ny kost, försiktig ökning av väldigt lätt träning och motion samt andningsövningar och yogaövningar för att stärka mina lungor och kroppen generellt. Jag fick rekommendationer på bra kosttillskott och märkte att min energinivå ökade redan efter några dagar. För mig har det fungerat bra att få hjälp med de akuta lunginflammationerna samt den förebyggande fysioterapin av sjukvården och sedan kompletterat det med de livsstilsförändringar Patrick rekommenderat.

Tack vare Patricks guidning och PXP har jag under sex månader blivit av med min ledvärk, fått markant minskade magproblem, min energi har successivt kommit tillbaka, jag har börjat gå upp i vikt och har färre lunginflammationer. Jag har ju kvar min sårbarhet att jag lätt får lunginflammationer med påföljande antibiotikakurer och det kommer jag få i framtiden också. Men med hjälp av de livsstilsförändringar Patrick rekommenderat; inflammationshämmande kost, motion på rätt nivå, yoga, återhämtning och kosttillskott har jag stor tillit till att min kropp kommer att stärkas. Jag är väldigt tacksam för all hjälp jag fått av Patrick och hans helhetstänk inom hälsa. Utan hans hjälp hade jag inte kommit såhär långt så här fort. Jag har redan börjat arbeta lite igen och jag känner att jag blir starkare för varje månad som går. Jag har även under den här perioden funnit mannen i mitt liv och har haft ork, trots allt, att vårda vår relation. Jag har fortfarande en bit kvar innan jag är återställd men nu vet jag ju vad som fungerar och är hoppfull inför framtiden. Tusen gånger tack för all den hjälp jag fått på vägen Patrick! /Jennie V

Sara B – Jag kan inte med ord beskriva den tacksamhet jag känner till Patrick, utan vars hjälp och expertis jag inte skulle ha befunnit mig i närheten av den hälsomässiga form jag är i idag.

Den incident som säkerligen medförde att bägaren började tippa över var då blindtarmen brast. Efter en akut, större operation, samt en lång sjukdoms- och återhämtningstid med stora doser smärtstillande mediciner sa magen ifrån med magkatarr och IBS som följd. Vid denna tid hade jag hunnit fylla 16, och nyligen lagt av med tävlingssimningen till förmån för djupare utveckling av musik och scouting. Under följande vår utsattes nackmusklerna för en rejäl whiplashskada, och mer piller knaprades för att hålla nere den dagliga smärtnivån. Många års emotionell stress från oroliga familjeförhållanden och oförlöst sorg hann så småningom ikapp, och först försvann mensen, sedan sömnen. Efter det följde år som kom att kännetecknas av täta, återkommande luftvägs-och bihåleinfektioner, urinvägsinfektioner, vaginala svampinfektioner, samt vågor av ångest och depressioner. Vårdens svar på detta var att trycka i mig alltfler och starkare antibiotikakurer, bekämpa symptom efter symptom, utan att nå själva grundorsaken.Under det knappa året som följde, åkte jag, förutom alla nämnda infektioner, även på en rad andra otrevliga åkommor; ytterligare trauman av halsryggen, njurstensanfall, bältros, cysta i äggstocken som krävde operation, gick ner i en svår depression med näst intill dagliga panikångestattacker, tog mig tillslut hem och drabbades i samma veva av en extrauterin graviditet med cellgiftsbehandling och anemi som följd. Utmattningssyndrom var även påtagligt, och min dåvarande psykolog var ganska säker på att jag hade, som det i dagligt tal kallas, gått in i väggen. Mörkret tog aldrig slut, och jag hatade mig själv mer och mer för varje dag, skuldbelagde mig själv för allt som hade hänt, och skulle komma att hända.

Jag ville leva, njuta, sprudla. Dock visste jag inte hur jag skulle gå tillväga för att komma dit. Länge hade jag sökt inom både den konventionella vården, örtmedicin, österländska behandlingsmetoder och levande föda. Så småningom halkade sökarnerven åter in på att leva i enlighet med våra gener och vårt paleolitiska arv, den fann Patricks fantastiska blogg, och ett mail drogs iväg. Han gav mig en rad insiktsfulla råd om vanor kring sömn, kost, daglig rörelse, utomhusvistelse, träning, kosttillskott, smärtreglering, avgiftning, avslappning och sorgebearbetning, och meddelade att jag med hjälp av att följa dessa råd skulle kunna må mycket bättre tids nog. De otaliga virus-och bakterieinfektioner kroppen dragits med är inte längre lika täta eller långdragna. Jag har överlag mer stabil energi och vitalitet, är lite lugnare inombords, vågar lyssna till vad kroppen försöker säga mig, känner den bättre, sover mer, magen är på lite gladare humör, samt upplever även att inflammationerna i nacken inte håller i sig lika länge som förut – utan hjälp av starka smärtstillande. Att inte behöva smörja in den nordiska hyn vintertid, ha friskare hårsvall, samt att bli kvitt envisa tandköttsinflammationer och hål i tänderna är ju dessutom rätt trevliga bieffekter i sig. Jag kan inte med ord beskriva den tacksamhet jag känner till Patrick, utan vars hjälp och expertis jag inte skulle ha befunnit mig i närheten av den hälsomässiga form jag är i idag. /Sara B

Saras berättelse var tung och mycket rörande. Jag har av flera skäl, klippt bort en del stycken från Saras fullständiga berättelse. /Patrick

Micke N – Jag tyckte PXP – Ditt bästa jag var grymt bra, bästa jag läst!

Jag tyckte PXP – Ditt bästa jag var grymt bra, bästa jag läst! Boken tog verkligen upp allt och nu har jag alla verktyg samlade för att optimera mitt liv. Det är just det jag saknat innan, jag har läst väldigt mycket själv genom åren på flera olika ställen men nu finns allt samlat i en bok och täcker verkligen allt. /Micke N

Ingrid S – Den täcker allt…

Hej! Jo, angående boken “PXP – ditt bästa jag”, så tycker jag att författaren på alla tänkbara sätt lyckats besvara sin egen förhoppning om att skapa “en bok eller källa som sammanställer alla de viktiga faktorerna som jag anser bör ingå i ekvationen för att uppnå god hälsa”. Den täcker allt från livsviktiga basala delar som andning till “hälsonördiga” (och viktiga delar) som rykpunkter för olika fetter. Den är obönhörligt skarp på alla punkter där den kan vara det och ödmjukt tydlig där den behöver vara det. Till exempel där forskning saknas eller endast anekdotiska effekter finns (som tex vid A2-mjölk, som vi dricker). Boken gör starkt intryck på mig därför att författaren serverar mig all denna fina fakta på ett organiserat sätt samtidigt som den lämnar över ansvaret till läsaren (mig) att göra jobbet. Detta gör han med ett, på en och samma gång, skarpt som ödmjukt sätt/språk. Genom att inte försköna eller “underlätta” jobbet (som att säga att du kan äta “rätt” 80 % av tiden) får han läsaren (mig) att bli både lite skrämd och peppad (=motiverad till 100 %, haha!) Referensarbetet och hur faktan på ett så lättläst sätt är organiserad genom kapitlen är bokens starkaste sida tycker jag. Det måste ligga ett ENORMT förarbete bakom boken och jag är oerhört tacksam för det! Eftersom författaren vill nå ut med sin filosof till så många som möjligt gissar jag att det är därför den är så billig. Nu kan jag även ge min barn, syskon och min man författarens “livsfilosofi” som stämmer så väl in på mina värderingar. Den får sen stå i bokhyllan bredvid Lasse Bergs Kalahari-serie;-) Tack för att du tog dig tid och energi att skriva den! Mvh Ingrid

Vanja B – Faktiskt mycket enkelt och effektivt.

Hej ! Nu har jag läst igenom boken PXP-Ditt bästa jag. En mycket väl genomarbetad bok om hur du faktiskt och praktiskt kan uppnå en god hälsa ganska omgående och bibehålla den livet ut. Boken är späckad med senaste forskning om såväl kroppens sätt att fungera och hur olika livsmedel kan påverka vår hälsa. Patrick delar också med sig av sina personliga tankar och livsråd om vad han erfarit om vad som spelar roll för att uppnå en god hälsa och livskvalitet. Han är noga med att påpeka vad som är vetenskapligt och vad som är hans egna tankar, det tangerar varandra och hans förhållningssätt är saklig utan att vara ”pekpinnig”. Att uppnå en god hälsa har många viktiga infallsvinklar och jag tycker att Patrick guidar läsaren på ett respekt och kärleksfullt sätt där man självständigt får ta ställning till författarens tankar om vad som kan påverka den egna hälsan. Recept och träningsschema är bra. Inget komplicerat alls. Faktiskt mycket enkelt och effektivt. Himla bra att du kan gå in på hemsidan för att få tydliga instruktioner på övningarna om du tycker att det är krångligt att läsa dig till instruktionerna. Även dessa är korta och enkla att ta till sig. Den här boken kan påverka dig både fysiskt och personligt tror jag. Kanske kommer du att bli en bättre” människa själv och dom människor du möter kommer att kunna utvecklas med dig. En fin och generös bok om hälsa / Vanja

Annika K – Det jag gillar med med mitt “nya jag” är…

Jag har haft mag- och tarmproblem i hela mitt liv. Det har varit stora försämringar som vuxen. För ett år sedan lade jag om min kost till lchf kost och mådde lite bättre men det var fortfarande inte bra. Jag har också haft hudproblem med acne som följd. Jag har fått rekommendationer från Greatlife samt har jag läst boken PXP. Jag har lagt till en hel del kosttillskott men också förändrat mitt liv i grunden. Idag tar jag Digestive Enzymes Clinical Strength vid matdags,Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika 60 varje dag, One daily multivitaminmineral en om dagen, Astaxantin C-vitaminpulver Eskimo-3 Pure Omega 3, 120 kap Glutamin Allmax Nutrition Japanese Micronized mot läckande tarm. Jod Iosoljod, MSM och Zink. Jag har börjat promenera dagligen, och är noga med att få solljus. Jag har svårt att gå upp tidigt, speciellt på helgen så där når jag inte fullt ut, men jag mår bättre och märker att jag går upp tidigare på helgerna än jag gjort tidigare, då kunde jag sova nästan hur länge som helst. Jag har heller inte varit sjuk på ett års tid och jag har gått ner ungefär 5 kilo till min ultimata trivselvikt. Min hy är idag nästan helt fri från utslag, det kan komma något precis innan menstruation men annars är det ingenting. Det finns fortfarande lite förbättring, jag har lite halsbränna kvar och magen är ibland lite i olag. Jag behöver nog se över protein och fett så att inte det ena tar överhanden för mycket samt lägga till lite av kolhydrater som är snälla mot magen. Men jag har platt mage nu, för ett år sedan var jag svullen i magen varje dag efter lunch ,speciellt om jag var stillasittande länge. Eftersom jag har ett stillasittande jobb försöker jag enl PXP att röra mig en gång varje timme och köra djupandning så ofta jag kommer att tänka på det. Jag har blivit mycket noga med vilka råvaror jag väljer och har gjort en del recept utifrån PXP. Numera är nästan allt hemma hos mig eko och kravmärkt. Jag köpte kött från en bonde som har gräsätande kor och vilken enorm skillnad det var i smak och konsistens, så nu kan jag inte tänka mig att köpa industrikött igen. Det som jag gillar mest med “mitt nya jag” är ändå att jag känner mig som en positivare människa och uppskattar mer det jag faktiskt har. Jag vill göra upp med mina gamla demoner och tänker att köra avsnittet i PXP om psykisk hälsa så snart jag kan. Jag märker på mina barn att de har fått en bättre mamma och min sambo har fått en gladare tjej. /Annika

Linda L – Bättre hälsa, stabilare mage bättre immunförsvar

“Med stor omtanke, ett genuint engagemang och mycket empati har Patrick gett mig stöd och vägledning på min väg emot en bättre hälsa och en ökad livskvalitet. Patricks kunskap och kloka råd har varit oerhört värdefulla och tack vare detta har jag sista halvåret kunnat få en allt starkare kropp med en bättre hälsa, en stabilare mage och tarm och med ett bättre immunförsvar överlag.” Linda L

Ingrid D – Den täcker allt.

“Angående boken “PXP – ditt bästa jag”, så tycker jag att författaren på alla tänkbara sätt lyckats besvara sin egen förhoppning om att skapa “en bok eller källa som sammanställer alla de viktiga faktorerna som jag anser bör ingå i ekvationen för att uppnå god hälsa”. Den täcker allt från livsviktiga basala delar som andning till “hälsonördiga” (och viktiga delar) som rykpunkter för olika fetter. Den är obönhörligt skarp på alla punkter där den kan vara det och ödmjukt tydlig där den behöver vara det, tex där forskning saknas eller endast anekdotiska effekter finns. Boken gör starkt intryck på mig därför att författaren serverar mig all denna fina fakta på ett organiserat sätt samtidigt som den lämnar över ansvaret till läsaren (mig) att göra jobbet. Detta gör han med ett, på en och samma gång, skarpt som ödmjukt sätt/språk. Referensarbetet och hur faktan på ett så lättläst sätt är organiserad genom kapitlen, är bokens starkaste sida tycker jag. Det måste ligga ett ENORMT förarbete bakom boken och jag är oerhört tacksam för det! Tack för att du tog dig tid och energi att skriva den!” Ingrid D.

Gunilla – Kommentar efter föreläsning med Patrick

“Föreläsning av Patrick Wahlberg om PXP-metoden var helt suverän! Den har förändrat mitt liv totalt. Så enkel att följa, inga tvång, små, enkla steg som gjort underverk för mig i mitt liv. När jag gick till föreläsningen var jag ständigt trött, mycket värk som var svår att identifiera, håret kändes glanslöst och dött, ja, jag kände mig om ett vrak. Nu, 3,5 månader senare är jag aktiv, mår toppen, känner mig lätt och rörlig, har inte ont någonstans längre. Tack Patrick och PXP! Jag delar med mig vidare och rekommenderar din bok till mina vänner!” Gunilla

ⓒPXP – Ditt bästa jag